Samen een advocaat

Beeldmerk Wielinga advocatuur

Een echtscheiding is voor alle betrokkenen zeer ingrijpend en heeft meestal ook grote consequenties voor eventuele kinderen. Indien u – mede in het belang van deze kinderen – op een respectvolle manier uit elkaar wilt gaan, kunt u kiezen voor mediation.

In een aantal gesprekken werkt u samen met de advocaat-scheidingsmediator toe naar een totaaloplossing zowel voor wat betreft de zorg rondom de kinderen als voor wat betreft de financiële afwikkeling van uw relatie.

Michaela Wielinga ScheidingsmediatorDe advocaat-scheidingsmediator begeleidt onafhankelijk en onpartijdig het proces. Zij informeert partijen over alle onderwerpen zoals ouderschap, kinder- en partneralimentatie, verdeling of verrekening van het vermogen en pensioen.

De door u beiden gemaakte afspraken worden vervolgens neergelegd in een ouderschapsplan en/of convenant. De advocaat-scheidingsmediator zal vervolgens met een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding de stukken bij de rechtbank indienen. Na ontvangst van de uitspraak zorgen wij voor inschrijving bij de gemeente. Vanaf de inschrijving is uw echtscheiding definitief.

Michaëla Wielinga-van Dillen heeft jarenlange ervaring op het gebied van mediation en zij heeft alle vereiste opleidingen via de specialisatievereniging op dit gebied gevolgd. Dit betekent dat u ook bij haar terecht kunt voor geschillen die na enige tijd ontstaan naar aanleiding van het ouderschapsplan en/of convenant. Gebleken is dat mediation ook in deze gevallen vaak tot een bevredigende oplossing leidt.

Afspraak maken? Bel direct: 0343-597995